Thursday, May 28, 2009

Child Abuse...

Tadi seorang rakan ada forward kan email mengenai child abuse yg dilakukan oleh Maid Indonesian. I was so angry when I saw that video. Actually, I have seen half of it before but this time, I saw it until finish. Mak punyalah marah mcm nak meroyan rasanya bila Maid tu pijak2 that young child. How could she???....takkan lah tak de rasa peri kemanusiaan langsung dlm diri.


I tak tahulah dengan you all tapi I memang tak percaya dgn any Maid Indonesian. Bukan setakat kita risaukan anak-anak jea tapi risaukan juga hubby. Mcm2 ceritalah dengar dr rakan2 yang lain mengenai kaedah atau cara Maid nie nak tawan suami orang...nauzubillah...


Depan kita punyalah baik, belakang mengalahkan perangai SYAITAN...sorry yea kalau I guna bahasa kasar nie sbb I geram sangat....Another thing, janganlah percaya kalau dia lembut jea layan hubby kita, ada makna tu sebenarnya...

Chocolate Mania...


Kat -1 bawah office saya nie ada buat gerai dan jual chocolate yang murah dan best seperti Kinder Bueno, Kissess, Cadbury (overseas punya tau) dan mcm-mcm lagi lah. Bagi penggemar chocolate seperti saya nie, tentulah seronok sangat. Habis saya angkut tapi tak lah beli semua. karang mcm lupa diri plak...hehehehehe


Seronok sungguh sbb ada coklat yang dijual murah berbanding harga kat luar...makin gemukssss lah mokcik nie...Tengoklah apa yang telah ku borong hari nie....yeeehhaaaa....

Wednesday, May 27, 2009

Gossip Hangat


Sekarang nie tgh hangat diperkatakan gossip tentang Akhil Hayy dan Waheeda. Sejak wife Akhil tu buka cerita. Apa yang ingin saya luahkan ialah secara ikhlas saya rasa malu dengan cerita ini. Kenapa??...sbbnya yang dijadikan bahan gossip tuh bukan calang2 orangnya, seorang Ustaz. Kita semua tahu bagaimana tingginya pandangan masyarakat terhadap seorang Ustaz. Bila dah jadi hal sebegini, apa pula tohmahan masyarakat kepada insan yg bergelar Ustaz. Inilah yg dikatakan Kerana Nila Setitik, Rosak Susu Sebelanga...


Tak berani nak komen banyak2 sbb hanya Allah sahaja yg mengetahui kisah sebenarnya. Tapi bila difikirkan rasional nya, Kalau tak de angin, takkan lah pokok bergoyang....Dunia dah akhir zaman, org yg tidak berilmu mengaku bijak pandai dlm hal agama akan muncul dgn banyaknya. So, pandai2 lah berfikir, yang mana baik yang mana buruk dan yang mana jahat. Semoga diri ini berhijrah daripada yang tak baik kepada yang lbh baik....AMIN....

Tuesday, May 26, 2009

Time Out...

So, hari nie baru naik kerja. MC utk Jumaat dan Isnin. Still rasa tak sihat tapi mana boleh cuti sampai sihat betul-betul....kalau Co. sendiri tu lain lah, hehehehehehe.....

Seronok dan suka hati???....kenapa???...sbb Mak Menakan dan Pak Menakan tak de...tapi ada banyak yg nak kena buat. Bilalah nak dapat tempat lain nie...

Thursday, May 21, 2009

Sakit Kepala...

Pagi nie bangun jea dah sakit kepala. So dlm pukul 10 lbh pegi klinik sbb dah tak tahan sangat. Doktor kata blood pressure tinggi so dapatlah mc dua hari tapi kan......bos tak bagi balik sbb ada banyak slide yg nak kena siapkan utk presentationj esok. Takkan lah tak de org lain lagi yg nak buat.

Serius aku memang dah tak tahan sangat. Kalau tak balik rumah pun tak pe, janji aku dapat rehat sbb dah makan ubat. Kalau kat ofis nie mana boleh rehat...

Monday, May 11, 2009

Ilman Turns One...




Ilman dah setahun on the 29 April 2009. Rasa sekejap jea dah besar. Anak-anak yg lain pun mcm tu juga. Mungkin semua ibu rasa macam tuh...


Happy Birthday Sayang, Semoga panjang umur, diberikan kesihatan yang baik, murah rezeki yg halal, dan berjaya di dunia dan akhirat. Amin....

Masa Bercuti di JB - Labor Day.

Masa nie kami semua ke Zoo JB. Biasalah, Dina kalau tak melawat kawan-kawannya kat situ, memang tak sah. A few days before balik kampung, dia dah sibuk nak pergi zoo katanya...so on that day, ada plak horse ride bagi sesape yg nak tapi hanya untuk kanak-kanak sahaja yea...

video

video

So...Down....

Tak tahu lah kenapa, tapi apa yang saya rasa sekarang adalah sungguh sedih, tak gembira, tak bermotivasi dan tak best. Jumaat lepas saya ada interview dgn Group Marketing. Tak tahulah berjaya atau tidak. Sebenarnya, aku dah tak tahan dah kerja kat sini...

Masih mencari lagi tempat secepat mungkin.

Tuesday, May 5, 2009

Seronoknya Bercuti...

Minggu lepas cuti Hari Pekerja so kami sekeluarga pun pulang ke kampung. Seronok sangat, hilang semua rasa tension tuh. Tapi bila masuk keje semula plak, terus mula tension semula. Mcm mana tuh...

Nie pun dah tak de mood sebab banyak sangat nak buatnya. Tapi saya ada good news. Saya telah dibenarkan keluar dr GP nie dan sekarang nie saya sedang mencari tempat lain.