Thursday, July 30, 2009

1 more day to go...

Hmmm...esok adalah last day saya kat GP. Tadi tgh hari, ada jamuan makan sempena perpisahan En. Shah, En. Naim (Proton) dan saya. Makan nasi minyak, well at that time memang tgh lapar giler pun. So, kena bagi sepatah dua kata jea, done with it and it's time to eat. Semua memang tgh lapar pun.

Kan, mula-mula ingatkan tak nak pegi. Ingatkan nak Cha-Alif-Bot tapi tak baiklah kan sbb mengenangkan teman-teman yg baik di GP nie. Nasib baik lah masa ucapan tuh, si pomps tu tak de.

Bila dah kenyang giler makan nasi minyak, tentulah petang nie mata mengantuksss gilosss...akan update lagi next week (tapi dah cerita lain plak nanti)...I was praying that there will be no people like pomps at the new Div. Good luck to me....

Tuesday, July 28, 2009

New Post...

Waaahhh...lupa lah nak cerita lagi satu berita gembira untuk saya lah...Semalam saya dah terima surat dr HR mengenai pertukaran saya ke Division baru effective 1 Aug. I was so happy and still happy but at the same time anxious...kenapa??...Takutlah kalau-kalau I tak boleh nak buat keje tuh...tapi kita kena positif dan optimis kan...I know I can do it...
Wish me luck guys.
p/s: dapat tahu yg office lama nak buat majlis perpisahan for a few people that will be going out from GP. I don't feel like it sbbnya I can sense sikap kepura-puraan org...mcm Edward plak boleh baca mind org. Maybe on that day, I emergency leave...ok tak???

Bella...Edward...Jacob...

Dlm previous entry, saya ada bercerita ttg satu buku yang saya baca bertajuk Twilight...so, cerita ini berkisah tentang percintaan Bella dgn Edward dan Jacob plak mencintai Bella...the book was great dan ada sambungan daripada Twilight nie, New Moon(buku kedua), Eclipse(buku ketiga) dan Breaking Dawn(buku keempat). I dah berjaya membeli keempat-empat buku ini dengan bantuan my beloved fren, Isma...thank you dear...
Well, I dah habis baca ke semua buku-buku tersebut dalam masa sebulan...pheww...a lot of reading but I enjoyed it a lot. Sekarang nie, dah tak de buku nak baca, have to scout for new books...untuk sesape yg minat citer love story dan diselitkan dgn supernatural, then I recommend you read this all four books...Happy Reading Everyone...cause I sure did...

Wednesday, July 22, 2009

Post Baru...

Receive good news yesterday, sehinggakan rasa mcm nak melompat dibuatnya. Nak tahu apa berita tuh???....Saya berjaya mendapat tempat di Govenment Sales as Account Manager. I rasa seronok sungguh lah. for the first time since I join Procurement, malam tadi I tidur lena sangat.

Doakan yang terbaik untuk saya yea.

Tuesday, July 21, 2009

Land Hoooo.....

Just got back from Pulau Langkawi. Vacation from Friday until Monday. The wether was hot but raining in the evening. Will update later yea...tak sempat nie...

Tuesday, July 14, 2009

Ilman Berjalan.

So seperti yang telah saya maklumkan bahawa saya telah berjaya menjalankan misi saya untuk mengambil video ketika Ilman berjalan untuk tatapan pembaca terutama sekali Wan dan Atok Hamid...

Sekarang nie Ilman dah laju jugak lah jalan nya....enjoy.....
video

Friday, July 10, 2009

Birthday Naim (3 Years Old)

Selasa lepas, kami buat sambutan Hari Lahir Naim di Taska. Sebenarnya tarikh hari lahir Naim ialah 26 Jun 2006. Terpaksa buat sambutan kat Taska lambat sebab mencari waktu yang sesuai. Ada ambil gambar tapi guna camera so nantilah saya upload ok....

He was so happy, sampaikan sengih memanjang anak bujang ku itew...kept mentioning yg kek tu kek dia kat kawan-kawan dia. Menyanyi lagu birthday dengan begitu semangat dan meniup lilin with only one blow. Kakak Dina was there beside him when celebrating his birthday but Ilman was not because he was sleeping at that time.

Walau apapun, untuk ketiga-tiga anak Ibu, I Love you so much.....muuaaahhh....

Ilman Dah Jalan...

Sorry sebab dah lama tak update blog nie. Masa sungguh mencemburukan saya gitu...hehehehe. Cuma nak sampaikan berita gembira yang Ilman dah berjalan. Actually, dia start berjalan masa umurnya 1 tahun 2 bulan. Lambatkan...tapi saya tak kisah, as long as he is healthy dan perkembangannya ok, then that's fine. Sekarang nie gigih berjalan dan sesekali cuba untuk melompat-lompat (kes ikut kakak dan abang nya lah nie).
My mom and dad asyik nya lah minta saya ambilkan short video Ilman tgh berjalan tapi saya nie selalu jea lupa. Tak pe, Insya Allah esok saya akan cuba laksanakan misi saya ini. Bila saya dah ambil short video tuh, saya akan upload dalam blod ok....

Thursday, July 2, 2009

N3 Poyosssss....

Rasanya profile aku kat blog nie kena tukar lah, yea lah sekarang nie profile nya "A happy working mother with three fantastic kids and a loving husband"....so sepatutnya "A demotivated working mother...."...hahahahahahahahahahahahaha

Memang hari nie aku rasa sungguh poyo. Ada meeting unit pukul 5 ptg dan ada melambak-lambak keje sendiri dan keje org lain utk aku buat. Dan yg paling kritikal ialah aku masih tak dapat tempat lain sedangkan pompuan tuh without fail men 'torture' mental aku.....sadis sungguh.

Nie bukan rasa hati lagi tapi memang realiti yg pompuan tuh memang asyik cari pasal jea dgn aku walaupun benda2 kecik sekalipun...sampaikan nak cuti pun jadi punca masalah...giler lah dia tuh...aku memnag kena banyak bersabar sehingga lah aku dapat keluar dr sini....

Pssssstttt....Ada exec baru masuk semalam. Rupa-rupanya kawan hubby. Rasa mcm nak beritahu jea kat dia, jangan masuk sini...tapi bahaya wooooo.....

Wednesday, July 1, 2009

Cuti-Cuti...


Gambar masa naik train pusing-pusing Sunway Lagoon

Baru masuk keje hari nie setelah bercuti selama 2 hari. Seronok sungguh lah cuti nie, tapi bila nak naik keje tu lah yg malas sangat nie. Lagilah, nak ngadap ehem..ehem...tue...
Sambung semula cerita bercuti nie. Kami bercuti pada hari Ahad, Isnin dan Selasa. Ahad, kami check in di hotel sunway piramid (resort suites). Seronoklah sebab biliknya besar. Ada dapur, rice cooker, electric kettle, microwave, pinggan, cawan, gelas...dan segala macam tuk nenek lah...katil plak, ada one queen size dan satu lagi single bed...sesuai lah untuk keluarga ku yg 5 orang nie...lepas check in, baring2 jap lepas tu ke Sunway piramid shopping mall utk dinner. Lepas makan kami terus balik bilik dan berehat-rehat...hehehehehe

Isnin plak, before eleven dah terconggok kat depan kaunter Sunway Lagoon. Beli tiket utk 3 park - Water park, Amusement Park dan Wildlife park. Tapi yg tak seronoknya ialah kami lupa bawa camera..so gunalah hp jea. Itupun tak banyak gambar sebab terlupa nak ambil, kes seronok sangat tengok budak-budak tuh happy...dan yg paling happy sekali untuk semua termasuk Ilman ialah Water park lah...pukul 4 baru balik hotel, penat nya tak boleh nak kata....sampai hotel, semuanya mandi pastu semuanya tidur...hahahahahaha...terbongkang kepenatan senuanya...

Selasa plak, kami bangun lewat sket. Bermalas-malasan dan lepas tuh mandi, bersiap dan check out...Bilalah agaknya kami berpeluang untuk ke sana lagi...