Friday, February 27, 2009

Tick...Tock...

Time is ticking and I am counting days for my ultimate freedom from this unit. Today is Friday and starting monday, I will be officially a new member of Group Procurement. What a relief...

Tuesday, February 24, 2009

Hard Time...

How people can make your life miserable...I just don't understand why this lady like to make my life in chaos as if she's happy when I am in trouble. Sampaikan dah nak blah pun ada jea obstacles yang I kena lalui. Thank God I will not be 'here' anymore cause I will go crazy and meroyan because of this lady.
Only Allah is the Almighty yang membalasnya, baik atau buruk, let Him be the judge.

Monday, February 23, 2009

Yabedabedu....huhuhuhu...

Akhirnya yang dinanti telah tiba, surat pertukaran telah selamat saya terima pagi tadi. Dengan rasminya saya akan bertukar ke Division lain bermula 1 Mac 2009. Apa yang saya doakan bermula hari ini ialah agar saya dapat menjalankan tugas dan tanggungjawab saya dengan baik dan efisien. Semoga Allah juga permudahkan segala urusan pekerjaan saya....amin....


p/s: Sebenarnya takut pun ada nie sbb tak pasti mcm mana situasi kat tempat baru nanti...Hope all will goes well...

Thursday, February 19, 2009

Kesian Irdina...


Semalam ingatkan Irdina dah start kelas berenangnya tapi sebenarnya tak jadi sebab kenderaan yang sepatutnya membawa budak-budak tu rosak. So this week punya kelas batal. Kesian sangat sebab budak-budak semuanya dah bersedia dengan baju berenangnya dan dah siap beratur tapi lastly tak jadi. I boleh imagine betapa hampanya mereka semua.



Wednesday, February 18, 2009

Swimming...


Hari ini adalah hari pertama Irdina masuk kelas berenang yang disediakan di Taska nya. Ok kan, Taska pun ada sediakan kelas berenang. She was so excited sehingga kan bangun pagi pun dengan ceria tak macam selalu yang penuh dengan drama hanky panky nya iteww...Naim plak frust menonggeng sebab tak dapat ikut sama dalam kelas berenang kerana hanya untuk 4, 5 dan 6 tahun sahaja. 3 tahun tak boleh attend lagi...kesian Naim.....so kat sini I masukkan gambar Naim menangis...hehehehehehe

Monday, February 16, 2009

Really Bad Monday!!!...

Got a bad headache since yesterday evening. Thought it would go away after a good night sleep but it turns out to be the worse headache ever...bad monday why??...bad headache and got tons of slides to prepare. Arrrgghhh...after swallow paracetamol pun tak ok lagi nie camne ek???...


Do I need to see the doctor but I'm reluctant to go sbbnya I rasa mcm psyco plak asyik pegi jumpa doctor. Nasihat anyone???

Monday Bluesss...

Monday adalah hari yang paling saya tidak gemari....hehehehehe...teruk kan saya nie. So start masuk keje hingga sekarang saya masih cuba untuk menyiapkan slide presentation. Tinggal beberapa detail lagi, dan slide saya akan siap diolah.


Sekarang nie, saya langsung tak boleh makan udang....semalam makan seekor jea dah sakit hidung, muka dan kepala sbb resdung saya nie menyerang....huhuhuhuhuhu...saya plak tak berani nak makan ubat sebarangan sbb saya masih breastfeed Ilman. Betul kata hubby, mulai saat ini, no more prawn for me....ruginya sbb prawn adalah favourite seafood saya....

Friday, February 13, 2009

Have A Nice Weekend...

To all my friends out there...Have a very nice weekend...

Look forward to spend more time with my family...lagipun cake birthday masih banyak lagi hehehehehehe....

Thursday, February 12, 2009

Happy Birthday Hubby...


Selamat Hari Lahir Sayang, saya sentiasa doakan semoga abang panjang umur dan murah rezeki serta di rahmati Allah sentiasa.


Thanks for being such a lovely husband yang sentiasa bersabar dengan kerenah isteri dan anak-anak mu itew...juga saya berdoa semoga keluarga kita berkekalan bahagia hingga ke akhir hayat kita berdua dan cucu cicit...amin...


First Born Survey...

Wakakakakaka...Elin ko tag aku...excited nie sbb nie first time mak kena tag...anyway, I will try my best to answer the survey...
Here goes....

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
- No, but I wanted it so much at that time


2. WHAT was your 2nd choice name or your opposite gender name?
- Syamel Irsyad


3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
- Excited sangat sampai sengih nearly to the ear


4. HOW OLD WERE YOU?
- 28 tahun (tua kan sbb tu nak anak cepat)


5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
- Badan terasa lain. So gatal-gatal lah nak check sendiri. Beli pregnancy test and 'walla'...


6. WHO DID YOU TELL FIRST?
- Tentu lah hubby sebab cuma dia jea yang ada kat rumah masa tuh...


7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
- of course lah....


8. DUE DATE?
- mula-mula doktor kata end of Sept pastu naik jadi 16 Sept


9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
- Bukan morning sickness lagi dah...everyday sickness sbb teruk sangat


10. WHAT DID YOU CRAVE?
- Bubur sumsum pastu tak de yang lain sbb asyik muntah jea tak boleh silap makan langsung


11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
- my boss at that time (because she makes my life like hell) - boss from hell


12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
- Girl


13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?
- Nope, I don't mind at all


14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
- 10 kg hehehehehe


15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?
- Tak de pun


16. WAS IT A SURPRISE OR DID YOU KNOW?
- Not applicable


17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
- Banyak sangat complication nya sampai tak larat nak cerita


18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
- Damansara Specialist Centre


19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
- Tak sure lah maybe dalam 1 and half hour jea sampai my gynae terlari-lari masuk labour room sbb takut I dah terberanak


20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
- my dearest darling hubby


21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
- my gynae, nurses dan juga darling hubby


22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
- Natural


23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
- Pain killer inject to my butt and the happy gas


24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
- 2.5kg


25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
- 3rd September 2004


26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
- Nurshafiyyah Irdina


27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
- 4 tahun++


28. WOULD YOU DO IT AGAIN?
- I just gave birth last year to my third son. Stop for now...ok kan....


So, sekarang nie saya nak tag CT aje lah...

Boss Oh Boss!!!...

Apa yang saya nak citer dlm entry nie adalah satu perkara yang biasa sama ada akan, mungkin atau telah kita hadapi sepanjang kita bekerja. Kerana itulah saya pilih tajuk Boss sesuai dengan apa yang saya nak citer nie iaitu ragam boss yang pernah saya jumpa sepanjang karier saya di Co. nie.
Setakat nie saya hanya jumpa boss yang suka mengenakan orang, tak telus dan mcm-mcm ragam serta lorat. Ada yang sampai sanggup mengenakan saya hanya kerana perasaan dengki. Tapi kalau tak ada rasa dengki tu takkan ler orang kenakan orang lain. Yea tak??...Ada kalanya saya mampu bersabar tapi lately nie saya selalu rasa tak sabar (eventually it is not good) sebab bila tak sabar nie saya mungkin akan tersilap kata atau tersilap langkah yg nanti saya akan regret sendiri. Umpama menyiram minyak ke dalam api dan yang terbakar adalah diri saya sendiri. Kan saya nie hanya mentimun (sendiri mau ingatlah...).
Saya pernah dapat seorang boss yang baik...memang baik sangat dan sungguh bertimbang rasa. Seronok saya sebab dapat belajar banyak ilmu-ilmu dan kemahiran yang perlu tapi biasalah sekejap jea saya di bawah pimpinan dia. Kemudiannya saya terpaksa bertukar. Saya juga pernah dapat boss yang boleh di gelar "Boss from Hell"...teruk sungguh saya kena sampai sakit2 tapi alhamdulillah saya berjaya lepaskan diri.
Selalu jugalah saya terfikir kenapa seorang insan sanggup buat insan yang lain semata-mata hanya untuk menunjukkan yang dia ada kuasa. Tak perlu nak menyusahkan orang bawahan kerana mereka juga insan biasa. Hmmm...sebab itulah ada kata bidalan ke peribahasa..."Rambut sama hitam tapi hati lain-lain"...
Pada sesapa yang membaca entry nie, berubah lah kalau selama ini berkelakuan seperti itu. Jadilah seorang boss yang disenangi dan disayangi oleh orang bawahan. Nak tunjuk kuasa pun berpada-padalah, jangan sampai perasan diri tue besar sangat. Ada kuasa yang lebih besar lagi iaitu Allah Subhanawataala....Allahu Akbar...

Wednesday, February 11, 2009

LaZY...WeeKDaYs...

Hmmm...saya sekarang nie dalam minggu yang penuh dengan vitamin M. Buat kerja pun slow macam orang tak cukup makan jea lagaknya. Boss pun dah tak bagi keje sangat mungkin sebab tak lama lagi saya nak tukar division.
Anyway, just want to share with you berita baik...My aunty sekarang nie disahkan mengandung. Alhamdulillah, semoga segala impian Ucu tercapai nanti, Insya Allah....
p/s: Anak-anak ku akan mendapat Uncle atau Aunty lah tak lama lagi. Lebih kurang 8 ++ bulan lagi.

Friday, February 6, 2009

Layannnssss.....

video

Terbalik lah sikit nak tengoknya....

Pokok Kelapa...


Nampak tak pokok kelapa atas kepala Dina tuh....she is so proud of it. Katanya, walaupun rambut dia dah pendek tapi dia masih boleh ikat rambut juga....lawak plak minah tuh...


Sekarang nie tengah suka mewarna buku-buku warnanya terutama buku mewarna gambar princess yang sangat disayanginya itewww......

Thursday, February 5, 2009

Idea..Anyone???


Saya risau lah dengan anak saya yang bongsu nie. Dia dah 9 bulan tapi masih tak mahu makan bubur nasi. Yang dia makan cuma nestum beras sahaja. Kalau beri nestum perisa lain pun dia tak mahu...macam mana ye??...Saya bimbang dia tak cukup zat ker atau apa ker sbb baby kan nak membesar...setakat nie dia cuma makan nestum beras (plain) dan saya masih breastfeed dia.


So any ideas macam mana nak buat???....tak pe ker gizi pemakanannya tuh??..

Tuesday, February 3, 2009

Rezeki...


Alhamdulillah saya telah mendapat perkhabaran yang sahih bahawa saya berjaya dalam interview saya tempoh hari. Dlm entry sebelum ini, ada saya masukkan luahan hati yg saya sedih sgt sbb saya tak berjaya dan alasan yang diberi adalah sangat sukar utk saya terima. Tiba-tiba, hari Jumaat lepas, lain pula beritanya. Saya pun tak tahu lah mcm mana personnel kat HR tu boleh tersalah bagi info. Tapi tak pe, saya dah maafkan.


Utk mendapatkan post tu saya mesti cari pengganti utk post sedia ada ini, kalau tidak kemungkinan besar saya tidak dilepaskan. Halangan tersebut pun telah saya atasi...syukur sangat. Sekarang nie cuma tunggu surat daripada HR utk confirmkan bila saya boleh lapor diri di tempat baru...


Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada kedua ibu bapa saya, suami saya dan anak-anak saya kerana sentiasa mendoakan yang terbaik utk saya. Terima kasih juga kepada kawan-kawan saya yang selalu memberikan sokongan kepada saya juga.


Harapan saya, lepas ni janganlah ada lagi halangan last minute utk saya mendapatkan post tersebut dan semoga saya dapat menjalankan tugas dan amanah yg diberikan dengan baik. Amin...