Friday, November 21, 2008

Gaji...Ohhh...Gaji...

My COMPANY, kononnya buat revised gaji utk semua staff. Berkobar-kobar lah kami semua mengira berapa banyak kenaikan ikut jadual pengiraan yang diberi.

Bila dah buat perkiraan, semua happy sebab kenaikan bolehlah dikatakan banyak. Tapi....bila gaji baru masuk, semua terkejut sebab amountnya kurang daripada apa yang kami kira. Mcm mana yea???...Salah kira ker?? atau....

So semua orang yang tak naik pangkat atau tak naik gred, kenaikan gaji yang diberi hanya seciput jea. Sama jea mcm dulu-dulu, nothing new....nothing more and nothing less.

Mungkin dah ketentuan Allah, kita dapat sebanyak tue aje. Kena bersyukur yea tak (ayat nak sedapkan hati jea tuh...). So cancel lah kalau nak beli perabot baru, baju baru atau apa-apa yang baru. Nak beli hadiah untuk diri sendiri this coming b'day pun KIV jea lah sebab barang yang saya berkenan tu mahal sangat. Hmmm...HTC. Itulah barang yang saya berkenan. Bila lah saya merasa dapat pakai agaknya. So ada ke sesapa yg nak hadiahkan saya HTC sempena B'day saya tak lama lagi nie....

p/s: Simpan jea duit dlm ASB, baru ada keuntungan....hahahahahahahaha

Thursday, November 20, 2008

Keberangkatan Haji...










Kalau nak ikut perkiraan, lebih kurang tujuh hari lagi my parent akan pergi mengerjakan Haji. This Sunday, I akan ambil mereka di kampung.

My kids especially kakak dan abang dah tak sabar nak jumpa dgn Atok dan Wan. Tiap-tiap hari tanya "Hari nie ke kita ambil Atok dgn Wan?"...

So next week, I akan bercuti seminggu sebab parents I akan stay kat rumah I. My aunties pun akan datang ke rumah I jugak next week so rumah I akan penuh dgn tetamu...seronoknya...mungkin tak sempat nak update blog tapi will try, no promises okay...

Wednesday, November 19, 2008

Kepala Meletup!!!

Rasa mcm nak pengsan nih...

Aku bukanlah orang IT tapi sekarang kena buat extracting data dan ditempatkan di bawah IT...molotup kepala dibuatnya...

So how?????.....

Gambar Irdina, Naim dan Ilman
















Just enjoy the pics...

Belated Birthday Party Irdina

Birthday Irdina tahun ini jatuh dalam bulan puasa so saya dan hubby sepakat utk buat birthday party Irdina selepas raya. Tangguh punya tangguh di atas sebab yang tak dapat dielakkan, maka on the 5th November, barulah kami buat.

Just a simple birthday celebration (utk suka-suka jea), janji kakak gembira...
Tukang havoc nya of course lah abang...
video

Tuesday, November 18, 2008

Event di Pagi Hari...



Pagi-Pagi lagi dah kena attend presentation on QMS. Banyak pengetahuan yang dapat ditimba. Participants plak mcm-mcm ragam. Ada yang khusyuk mendengar dan ada yang awal-awal lagi dah tersengguk-sengguk. Biasalah tu...

Sempat jugak snap gambar waktu presentation tersebut. Saje-saje jea utk paste kat blog nie.
p/s: tepu lah otak ku ini utk hari ini, ada meeting plak jam 2.30 ptg....

Monday, November 17, 2008

Happy Belated Birthday Ayah...16 Nov

Selamat Hari Lahir utk Ayah ku yang disayangi...Kami sekeluarga mendoakan semoga panjang umur dan murah rezeki serta sentiasa mendapat kebahagiaan sehingga akhir hayat. Insya Allah, amin.

Mak dan ayah akan berangkat menunaikan Haji pada 28 Nov 2008. Semoga mendapat haji yang mabrur, Insya Allah...

Muhammad Syahmi Ilman


My youngest son is now six months old....enjoy the pics...

A Singer Wannabe...

video

Irdina & Naim

video

My First Edition...


Introducing my family....three lovely kids and a loving husband
I've got tons...of videos to upload but it will come later...