Friday, March 13, 2009

24 Hours is Not Enough...






Memanglah manusia nie tak pernah berpuas hati dengan apa yang ada...dulu, tak banyak keje, kata boring lah hape lah. Sekarang banyak keje, merungut jugak, penat lah, pening lah dan macam-macam lagi. Tu maknanya, I need to change my attitude...tapi kekadang memang terlalu banyak keje sampai tak boleh nak pikir benda lain. Terasa seperti masa tu berlalu dengan sangat pantas (bukan pantas lagi tau...sangat pantas...). Asyik pikir pasal keje jea, so excited dan tak sabar nak tunggu weekends...teruk betul kan perangai I nie.


No comment on my new job. Hectic, tu blum lagi full speed ahead. Baru 2 minggu tapi mcm dah setahun kat sini. Mungkin tak lama kat division nie kot sbb terpaksa mengorbankan masa dengan anak-anak. Apa yang I maksudkan dengan korban masa is I kena balik lambat. I nie bukannya boleh berenggang dgn anak-anak. Waktu balik keje jea kalau boleh nak cepat-cepat ambil anak-anak, dah rasa rindu sangat kat 3 orang tuh...huhuhuhuhuhu. Pada I, anak-anak I tu adalah amanah dr Allah yang I wajib menjaga dan menyayangi mereka sepenuh hati. Lagipun, mereka lah permata hati I dan hubby.

Ilman dan Naim plak masih tak sihat lagi. Risau lah, Insya Allah esok nak bawa Naim ke pakar kanak-kanak. Hopefully, he will get well soon. Sian kat anak bujang I tu yang asyik demam, batuk dan selsema apatah lagi dgn weather yg sekejap-sekejap hujan...walau apapun, hujan itu kan satu rahmat...

p/s: Irdina dah boleh mengaji sendiri, maksud I, dia dah kenal huruf dan bacaan. Maybe it's not a big deal to some of us tapi I am so proud of her. Progress dia dlm pelajaran bagus dan teacher dia kata Irdina rajin cuma dia kena banyak sket senyum. Biasalah anak dara ku itew...suka sangat muncung kan muka. Mungkin terikut masa I mengandung kan dia. At that time, I memang susah nak senyum. Muka asyik monyok dan masam jea...hehehehehe



2 comments:

Nor Hati said...

Bgla anak ko mkn madu, aku ada jual... bkn nak promote tp madu ni mmg bagus dan asli. Tak rugi beli, insyAllah demam selsema boleh dicegah

The R.I.F Family said...

Yea ker..aku pun dapat madu asli yg Tok dia ambil dr beehive tu...asli jugak kot sbb direct ambik...hehehehehe